Monday, March 20, 2006

Arbeiderpartiet slår til igjen

Ikke nok med at Stoltenberg er en liten frekkas, men nå er Arbeiderpartiet i hardt vær igjen.

En av Aps rådgivere fremstilte seg selv om uavhengig ekspert, og erklærte at Stoltenberg var vinneren i den første duellen Ap-Stoltenberg og Frp-Jensen.

Det var en e-post som kom på avveie og avslørte jukset. Da juksemakeren først var tatt kunne han ikke gjøre annet enn å prøve å late som det egentlig ikke var noen stor sak. For det er jo enkelt å glemme at man er rådgiver for Ap, og til og med uttrykker i e-posten at han ikke ønsker at analysene hans skal kunne spores tilbake til ham selv...

Hvordan skal man kunne ta Arbeiderpartiet alvorlig etter dette?

Aftenposten nevner lekkasjen av dokumenter som avslørte Høyres strategi under valgkampen, men man må jo være såpass ærlig med seg selv at man innser at Hagens søppeltømming og Høyres interne dokument ikke er i nærheten av Stoltenbergs bevisste unnaluring, og jukset i etterkant av den omtalte TV-duellen.

Nok en gang ser det ut til at Ap har avslørt seg selv.

10 Comments:

At 24 March, 2006 07:53, Blogger Mathias said...

Det er da ikke noe nytt i det som kommer fra i dette brevet, det er bare selfølgeligheter. Det som kommer frem kunne utmerket vært brukt av nesten hvilken som helst parti i en intern skolering i politisk retorikk. Dette er en ikke-sak, bortsett fra at det er en morsom historie, litt kjedelig for Ap akkurat i øyeblikket, og som kan sier oss at Statministerens kontor kanskje burde skifte e-postadresser fra f.eks. navn.fornavn@dep.smk.no til fornavn.etternavn@stat-kont.no eller noe slikt. Det kan være annen post som har kommet på avveie, ikke bare med Jens Stoltenberg som statsminister, men også med Kjell Magne Bondevik som statsminister. E-post adressene der må være idiotsikre.

 
At 24 March, 2006 09:21, Blogger Kosialist said...

Selvsagt er det noe nytt og avslørende i denne saken. Ap bruker en såkalt "uavhengig" ekspert for å fortelle dem hvordan de skal bruke skitne triks for å ta motstanderen.

At politikere bruker rådgivere og eksperter for å hjelpe seg er ikke noe som er veldig stort, men det er synd at de må falle til et nivå der alt handler om usakligheter istedenfor å faktisk diskutere politikk.

Den særlig graverende delen her er at eksperten skal være "uavhengig", og uttaler seg som sådan til media når han skal analysere debatten mellom Stoltenberg og Jensen. Ap vet at han ikke er uavhengig siden han jobber for dem, men tydeligvis gjør ikke det noe så lenge analysen var til deres fordel.

Dette var dessuten ikke bare "intern skolering i politisk retorikk". Eksperten prøvde til og med å hindre at det skulle komme frem at han sto bak analysene! Hva slags lyssky tull er det Ap egentlig driver med? Det vet vi jo nå.

Og at han kommer med manssjåvinistiske uttalelser om den kvinnelige debattmotstanderen gjør ikke akkurat situasjonen bedre.

Denne saken er svært alvorlig, men som vanlig får det selvsagt lite oppmerksomhet fordi det er Ap som gjør det.

 
At 24 March, 2006 18:43, Blogger Mathias said...

Saken er en kuriositet, men alvorlig langt ifra. Ingen ekspert kan være uavhengig. Hadde Kjellsen? tatt oppdraget dersom han hadde sympatisert med Frp? Neppe. Han tok selfølgelig oppdraget fordi han sympatiserte med AP. At han ble fremstilt som uavhengig var jo bare toskete, men langt ifra alvorlig. Man kan ikke gjøre alle kuriositeter som skrives om AP i VG og Dagbladet for alvorlige, selv om man kanskje ikke liker det. Selv Carl I. Hagen så faktisk positivt på dette dersom AP vil følge opp disse rådene; komme med konkrete forslag.

 
At 25 March, 2006 14:19, Blogger Kosialist said...

Beklager å måtte skuffe deg, Mathias, men dette er ingen kuriositet. Derimot er det nok et eksempel på ukulturen i Ap og blant Aps støttespillere.

Dette er en alvorlig sak der Ap og en som jobber for Ap fører velgerne og media bak lyset, og det er ikke første gang Ap er med på slikt.

Vi husker også korrupsjonsskandalen der LO og Ap var involvert, selv om mediene av en eller annen grunn så ut til å prøve å dysse det ned.

 
At 05 April, 2006 22:36, Blogger Mathias said...

Om det er kuriositet er opptil øyet som ser, og ikke en objektiv sannhet. Et godt eksempel kan jo være sammenligningen som kom frem i forbindelse med Monica Lewinsky-skandalen i USA hvor denne affæren ble betraktet som en skandale. Dersom noe tilsvarende hadde skjedd i Frankrike hadde franksmenne bare sagt: "pas de problem", og faktisk hadde jo Mitterand sin elskerinne boende hos seg i presidentpalasset. På samme måte kan du si at dette er en kuriositet, da det ikke har blitt noe særlig oppslag rundt denne saken, men du står selvsagt fritt til mene at det ikke er det. Dette hindrer ikke at mayoriteten av det norske folk mener dette er en kuriositet, selv mange Frp-velgere, til og med Hagen selv så ikke noe særlig negativt på dette, han håpet Stoltenberg fulgte rådet om å komme med konkrete forslag noe Hagen visst nok etterlyste. Så du Kosialist er i absolutt mindretall med å mene at dette ikke er en kuriositet. Det er jo ikke særlig mange bloggere som har laget noe særlige vekt på denne litt morsomme historien; litt pinlig men ingen skandale.

 
At 05 April, 2006 22:54, Blogger Mathias said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 06 April, 2006 13:42, Blogger Kosialist said...

At Arbeiderparti-folk vil kalle direkte og bevisst løgn og bedrag for "kuriositeter" må jeg ærlig innrømme at ikke overrasker meg lenger.

 
At 22 April, 2006 22:19, Blogger Mathias said...

Hva er løgn? At man skal være direkte, konkret, smilende osv.
Dersom du tror noen "ekspert" skal være uavhengig, da tror du virkelig på julenissen.
Dersom denne Kjeldsen hadde tatt et oppdrag for Carl I. Hagen så tror jeg han hadde gjort det fordi han sympatiserte med Frp. Nå gjorde han det for AP og Stoltenberg, fordi han sympatiserer for ivhertfall de rødgrønne, om ikke AP selv. Ingen forsker, ekspert eller fagmann er objektiv når det gjelder politiske spørsmål eller politiske råd, som han i realiteten gir. I en annen person ville sikkert sagt; vær diffus, slik f.eks. rådgiverne til Bush sier til han i Iran-saken.
Dersom Frank Aarebrot skulle gi råd til AP, og tror du han ville vært 100 % objektiv? Tvilsomt, men enhver fagmann prøver å være objektiv, fordi det obejktive er mer relevant enn det subjektive. Men det subjektive vil alltid vikle seg inn i det objektive i mindre eller større grad.

 
At 24 April, 2006 12:11, Blogger Kosialist said...

Faktum er at denne kvinnefiendtlige eksperten jobbet for AP. Både han og AP holdt dette skjult. At AP driver med slikt er slett ikke uventet.

 
At 24 April, 2006 18:25, Blogger Mathias said...

Om han er kvinnefiendtelig er vel ikke så interessant. Men du bør innrømme at ingen er nøytral, og det er det som er midt utgangspunkt. Hvis han sier det, så er det hans problem og ikke APs.

 

Post a Comment

<< Home