Tuesday, January 17, 2006

Barn fører til økte klasseforskjeller: Noe må gjøres!

I går kunne vi i ulike medier høre om at over halvparten av alle yrkesaktive nordmenn med barn under 12 år mener familien hindrer dem i å gjøre karriere.

Dette er ganske bekymringsfullt, og det er helt klart med på å øke klasseforskjellene i samfunnet siden de rike og ressurssterke har mulighet til å betale andre for å ta seg av barna sine, samtidig som de fattige og mindre ressurssterke blir sittende med barna selv og dermed ikke kan gjøre det meste ut av sin karriere.

Barrieren mellom klassene blir altså vedlikeholdt på grunn av småtrollene som spretter ut når det passer dårligst.

Med slike alvorlige problemer som øker forskjellene mellom klassene er det overraskende at vår kjære kunnskapsminister ikke tar hardere i enn at han ønsker døgnåpne barnehager. Dette vil jo ikke hjelpe i det hele tatt. Skal vi tvinge middel- og underklassen til å jobbe på natten også nå?

Nei, her må det bedre løsninger til.

Et konkret forslag er å frata foreldrene barna sine på et tidlig stadium og plassere de små på statlig styrte barnestasjoner til de blir 18. På den måten slår vi to fluer i en smekk:

1. Underpriviligerte foreldrene kan gjøre karriere, og middel- og underklassen kan jobbe sammen om å ta seg av den priviligerte overklassen.

2. Barna kan læres opp til å leve etter sunne verdier, og vi slipper å se at foreldrene får innflytelse over barna sine. Da kan vi lære opp barna til å bli gode samfunnsborgere som allerede fra de er små underordner seg systemet, slik at de ikke skaper problemer senere i livet.

Dette er for svakt, Djupedal. Døgnåpne barnehager tvinger bare underklassen til å jobbe om natten, og løser ingen verdens ting. Vi hadde ventet oss noe bedre fra deg!

10 Comments:

At 17 January, 2006 10:13, Blogger Mathias said...

Hva mener du med dette? Jeg visste at jeg svært skjeldent er enig i Frp, men her tar du "kaken". Du mener døgnåpne barnehager er en dårlig løsning? Dersom du mener det, så tror jeg du har mesteparten av Norges befolkning mot deg. Hva skal de som har skiftarbeid gjøre? De trenger virkelig dette tilbudet, noe som allerede startes opp i Fjell kommune Vest for Bergen, som du kan se i avisen Vestnytt: http://www.vestnytt.no/nyhet.cfm?nyhetid=1899

 
At 17 January, 2006 10:20, Blogger Kosialist said...

Jeg skjønner ikke hva Frp har med saken å gjøre. Jeg representerer ingen andre enn meg selv. Du må bli mindre opptatt av å stemple folk og mer opptatt av å diskutere sak.

Som du kan se ut fra teksten så foreslår jeg en solidarisk løsning i god sosialistisk ånd for å minske klasseforskjellene som kommer som følge av barna vi føder. Vi gjør jo slikt i så mange andre sammenhenger, så hvorfor ikke ta et tak her også? Djupedal var altfor forsiktig!

 
At 17 January, 2006 11:27, Blogger Mathias said...

Presiser hva du mener? Det er meget uklart hva du mener. Er døgnåpne barnehager feil??

 
At 17 January, 2006 11:44, Blogger Kosialist said...

Jeg har ikke tatt stilling til døgnåpne barnehager som sådan. Ikke under dagens system.

Men under mitt solidaritetssystem som fjerner barnebyrden fra de underpriviligerte og underkuede så vil jo barnehager eller barnestasjoner nødvendigvis måtte være bemannet døgnet rundt.

 
At 17 January, 2006 16:55, Blogger Mathias said...

De forslagene du kommer med ligner mer på kommunisme enn populisme eller sosialisme

 
At 17 January, 2006 19:36, Anonymous Martin said...

Helt sykt. Så du tror virkelig at hvis barna ikke kjenner foreldrene sine, så vil det gjøre samfunnet bedre?

 
At 17 January, 2006 22:03, Blogger Kosialist said...

Solidaritetsalternativet!

Gjøre noe med klasseforskjellene!

 
At 18 January, 2006 00:40, Anonymous Anonymous said...

Dette var et meget dårlig eksempel på å leke artig.Det finnes de av oss som er aleneforeldre og jobber til 20-21.00 på kveldene.Og da er det håpløst når vi er nødt til å få andre til å hente barna våre hver eneste dag nesten.Dette har eksistert i en årrekke i Svergie og det funker meget bra.Så hvorfor rakke ned på noe som kan hjelpe oss som faktisk trenger det?

 
At 18 January, 2006 08:42, Blogger Kosialist said...

Helt enig, anonym! Disse høyrevridde personene ser ikke hvordan barn øker forskjellene og skaper et bredere gap mellom klassene. De innser ikke at vi har et problem!

 
At 18 January, 2006 21:18, Blogger . said...

Leste at alle over 14 år i en by i Colombia måtte ha kondomer i lomma hele tida. Kanskje det er løsninga på saken din...

 

Post a Comment

<< Home