Sunday, January 22, 2006

Arbeiderpartiet: Personvernhensyn kan tilsidesettes?

Organisasjonen Antidoping Norge kan tjene gode penger på sitt arbeid, som går ut på at hobbymosjonister skal undertegne et dokument der de går med på at de kan dopingtestes når som helst. Dette skal i teorien være frivillig, men historien har jo vist hvor "frivillig" noe er når alternativet til å underkaste seg er å bli mistenkeliggjort og skult på av andre.

Datatilsynet satte foten ned og stoppet denne kampanjen, og dermed kom levebrødet til Antidoping Norge i fare. Nå er organisasjonen på utkikk etter samarbeidspartnere som har makt, og som er villige til å se bort ifra personvernhensyn for å fremstå som riddere i skinnende rustning i kampen mot doping.

Med på laget har de nå fått kulturminister Trond Giske i Arbeiderpartiet, som "håper personvernhensynene lar seg løse".

Rent bortsett fra at tallene fra Antidoping Norge er mistenkelige (er det så mange som en av fem som går med på å la seg dopingteste, og som faktisk bruker dopingmidler?), så er det urovekkende at våre folkevalgte lar seg bruke i slike kampanjer, og at de vurderer å tilsidesette viktige prinsipper.

Nå har Giske tidligere vist seg å være særs lite prinsippfast, i det han i forbindelse med den såkalte "MP3-loven" klarte å motsi seg selv flere ganger angående hvilket syn Arbeiderpartiet hadde på det opprinnelige lovforslaget (som heldigvis ikke gikk gjennom).

Alt i alt skal man ikke være så veldig overrasket over Arbeiderpartiets syn i denne saken - særlig ikke når det er Giske som er involvert.

1 Comments:

At 06 April, 2006 10:00, Blogger Mathias said...

Hva er en "hobbymosjonist"? Dette blir "smør på flesk" fordi en mosjonist har den idretten vedkommende driver, nødvendigvis som en hobby, og da er det unødvendig legge til prefixen "hobby". Uttrykket "Hobbymosjonist" blir bare komisk.

 

Post a Comment

<< Home