Friday, February 03, 2006

Muslimsk underskriftskampanje mot ytrings- og pressefrihet

To Mr. Rasmussen: 1 billion Muslims are insulted by "Jyllands Posten" !

Dette er tittelen på en virtuell underskriftskampanje som er satt i gang av muslimer for å overtale de danske myndighetene til å be om unnskyldning for at tegningene ble trykket, og til å forby dem:

We still expect that your kind government will react positively to this insult by banning this cartoon and asking the newspaper to publish an apology to all Muslims.


I skrivende stund er det over 77000 underskrifter. En knakende suksess, vil enkelte kanskje si. Andre vil si at dette er svært bekymringsfullt, og det er et tankekors at så mange muslimer vil skrive under på en underskriftskampanje som i ytterste konsekvens betyr at myndighetene må ta kontroll over mediene.

Det blir ikke bedre av at vi faktisk snakker om en underskriftskampanje som skjer på nettet, noe som betyr at de som skriver under vil ha nok av muligheter til å holde seg informert om hva som egentlig skjer rundt i verden.

I just wonder, would your government reaction have been the same if the cartoon displayed Prophets Jesus or Moses!?


Til dette kan vi vel bare svare med et rungende "JA!", men jeg mistenker at det faller for minst 77000 døve ører...

8 Comments:

At 03 February, 2006 18:11, Anonymous Anonymous said...

Da er det ca 1 499 923 000 muslimer som ikke har skrevet under, og det er da oppmuntrende.

 
At 03 February, 2006 18:23, Blogger Mathias said...

Takk! Jeg har nå sendt en protest til Danmarks statsminister.

 
At 04 February, 2006 09:57, Anonymous Martin said...

Dette skremmer meg. Det viser hvor mange udemokratiske holdninger som finnes i det muslimske samfunnet i Danmark.

 
At 05 February, 2006 21:58, Blogger Vegard said...

Vel jeg synes jo det viser en ekstremt dobbeltmoral hos Jyllandsposten når de i 2003 ikke ville trykke kariakturer av Jesus fordi dette kunne føles krenkende ovenfor den kristne delen av befolkningen men det er plutselig helt greit når det er den muslimske delen av befolkningen man krenker....

 
At 06 February, 2006 10:02, Blogger Kosialist said...

Nå var det en person som avviste Jesus-tegningene (søndagsredaktøren), og en annen som trykket Muhammed-tegningene (sjefsredaktøren). Hvis to personer kan være dobbeltmoralistiske hvis de har forskjellige meninger, så greit nok.

Men du burde nok lese intervjuet med sjefsredaktøren, der han sier at han ikke visste noe om Jesus-tegningene, men at han ikke så noe problem med å trykke slike hvis det skulle bli aktuelt. Men JP får tonnevis med henvendelser om å få ting på trykk, så de kan ikke godta hva som helst.

At en tegner nå har funnet en måte å eksponere seg selv på og få gratis PR ved å gå til media og klage over at JP ikke ville ha tegningen hans er ikke JPs feil. Kanskje han skal konsentrere seg mer om å øve på å tegne, og mindre på dårlige PR-stunt.

 
At 10 February, 2006 20:35, Anonymous Martin said...

Har skrevet et nytt innlegg angående redaktøren for Magazinet, Vebjørn Selbekk.

 
At 21 March, 2006 12:03, Anonymous meningspolitiet said...

gosj. for noe drøvtygg. når skal blåbloggerne gi seg med denne saken? 77.000 underskrifter kommer ikke til å avskaffe noe ytringsfrihet. slapp av.

 
At 21 March, 2006 12:17, Blogger Kosialist said...

Du har fått med deg at denne bloggposten er nesten to måneder gammel? :-)

 

Post a Comment

<< Home