Sunday, January 15, 2006

Arbeiderpartiet: Nei til folkeavstemning

I en blogg som sier seg å representere Arbeiderpartiet i Loddefjord kan vi lese at AP ikke vil ha noe av folkeavstemning for å høre folkets røst i visse saker. Argumentet er videre at å tillate visse demokratiske avstemninger er å vise mistillit til politikerne.

Det er jo en interessant måte å se det på, særlig siden hatobjektet Frp vil ha folkeavstemning i atskillig flere saker enn det som er tilfelle i dag. AP, derimot, ser ut til å nekte folkeavstemninger, i allefall der det ser ut til at folket er av en annen oppfatning enn politikerne.

At enkelte politikere (og kanskje partier/organisasjoner) har liten tiltro til velgerne og mener at de ikke er i stand til å gjøre valg selv så vi jo et eksempel på da LO og AP skulle gå til frontalangrep på Frp fordi de som stemmer Frp umulig kan skjønne hva de stemmer på. Velgerne er altså dumme, og de må læres opp slik at de føyer seg etter moderpartiet og beveger seg inn på den smale og korrekte vei.

Denne tillitserklæringen jo bare være en gigantisk suksess. Velgerne vil nok flokke til AP etter dette. De må bare skjønne at de har vært dumme og ført bak lyset av de andre slemmingene først.

7 Comments:

At 15 January, 2006 02:10, Blogger Mathias said...

Vi har diskutert denne saken i 40 år i Bergen, nok, er nok, dvs. nok utsettelse. Skal vi diskutere dette i 40 år til, jeg spør? Sett deg inn i lokale forhold i denne saken først.

Saken har vært tema i kommunevalget i 1995, 1999 og i 2003, ved alle tre anledningene har folket stemt på de såkalte "bybanepartiene", dvs. alle andre partier enn Frp og PP, dessuten er det brukt flere hundre millioner i utredninger om dette osv. Generelt, folkeavstemninger egner seg kun til store nasjonale saker som EU, kongedømme/republikk osv. Du må også innse, Norge har ikke direkte demokrati, vi har et representativt demokrati, dermed er folkeavstemninger unntaket. Jeg tror nok ikke bare Ap har denne oppfatningen, også Høyre, Krf og Venstre, men de får tale for seg selv, særlig når det gjelder dennes saken. Men du bør lese de andre inneleggene mine på bloggen, slik at du vet mer om saken. Du kan også se på www.bybane.no

 
At 15 January, 2006 02:14, Blogger Mathias said...

Vil også tilføye, det heter ikke Arbeiderpartiet i Loddefjord, det heter Loddefjord Arbeiderlag. Det er mange som feiler der, du er ikke den eneste.

 
At 15 January, 2006 12:45, Blogger Kosialist said...

I følge Wikipedia:

"Loddefjord Arbeiderlag er lokallag av Det norske Arbeiderparti i bydelen Loddefjord, vest for Bergen."

Du har ikke noe å skamme deg over. Politikken deres er tydeligvis helt på linje med APs :)

 
At 15 January, 2006 21:32, Blogger Mathias said...

Nei, jeg har vel ikke det. Men du kan da ikke mene at det er en god ide å forsette å diskutere dette i 40 år til. Bybanen er Bergens lokale "EU-sak", alltid på tapetet.

 
At 16 January, 2006 22:51, Blogger Mina said...

Folkeavstemninger er kos! Det er en av måtene vi kan få et mer reelt demokrati på.
Saken i Bergen kjenner jeg ikke så godt at jeg føler jeg kan uttale meg om den...

 
At 16 January, 2006 23:21, Blogger . said...

Mina: hvis du vil ha folkeavstemninger, så stem Frp...

 
At 17 January, 2006 01:18, Blogger Mathias said...

Jon! Der har du rett på en måte. Men om denne saken kan man si to ting.
1. Vi har diskutert denne saken i 40 år fra sommeren 1966 og fremt til i dag.
2. Der har vært drevet seriøse utredninger om saken siden 1995, og det er kanskje brukt en halv milliard på dette, ihvertfall 100 millioner.
3. Saken er behandler av 3 Bystyreer og har vært valgkamptema ved 2 kommunevalg i 1999 og 2003.
4. Bybanepartiene (dvs. alle bortsett fra FRP og PP, vil avvise enhvert forsøk å få i stand en folkeavstemning.

For mer informasjon om Bybanesaken, se på Loddefjord Arbeiderlags Nettavis http://ldf-ap.blogspot.com
eller www.bybane.no

 

Post a Comment

<< Home