Thursday, July 24, 2008

Venstresiden bryr seg mer om prinsipper enn om mennesker

VamPus har et godt poeng:

Litt tabloid, kanskje. Men vi klimaskeptikere påpeker hele tiden hvor menneskefiendtlige mange av de tiltakene som blir foreslått i kampen mot global oppvarming.

Regjeringen jobber med et påbud om biodrivstoff samtidig som stadig flere rapporter bekrefter at nettopp biodrivstoff er med på å drive opp prisene på mat, noe som spesielt går utover de fattige. Verdensbanken mener faktisk at nettopp biodrivstoff er skyld i matkrisen.

For venstresiden er det ikke mennesker som er det viktige, men ideologien. Dette ser vi gang på gang. De bruker milliarder på u-hjelp uten at det har hjulpet det minste. Men å gjøre noe som nytter, nemlig å fjerne tollbarrierer og subsidier, det er ikke aktuelt. For venstresiden vil nemlig ikke hjelpe de fattige. De er mer opptatt av at det skal se ut som de gjør det.

Fjerner vi tollbarrierer og subsidier, så kan det gå ut over nordmenn. De kan få økt konkurranse utenfra. Og vi kan jo ikke la nordmenn svi, kan vi vel? Jo, vi kan visst det. Hvis det er venstresidens hjertesaker. De har ingen problemer med å la nordmenn svi gjennom høyere skatter og avgifter. De har ingen problemer med å si at vi alle må senke levestandarden vår. Bortsett fra bøndene da, for de skal få så mye subsidier at de kan leve som konger.

2 Comments:

At 01 September, 2008 14:35, Anonymous Tor said...

Det er ikke bare tull det du skriver. Og selv om jeg tillhører venstresiden selv er det veldig mange ting som ergrer meg med dem. Men det slår nå i det minste å tillhøre høyresiden.

Når det er sagt er det faktafeil i innlegget ditt. Den værste er vel denne:

«De bruker milliarder på u-hjelp uten at det har hjulpet det minste.»

Dette har jeg allerede skrevet en "svarpost" til her: http://torsblogg.blogs.no/2008/07/20/title-4475482. En ting er å bry seg mer om prinsipper enn om mennesker, som noen på venstresiden gjør. En annen ting er å ikke engang bry seg om hva som er virkelighet.

PS: Men fattige land må få større avdgang til norske markeder - den er jeg med på. Riktignok vil også kutt i subsidier bidra til å øke matprisene - men alt i alt er det likevel best for de fattige landene. Men minst like viktig er det at vi gir mye mer u-hjelp.

 
At 22 September, 2008 10:34, Blogger Kosialist said...

Beklager Tor, men din forståelse av situasjonen er dessverre preget av den vanlige mangelen på kunnskap som preger venstresiden.

Krisehjelp er en ting, men å mene at man skal gi mer i u-hjelp etter at det bare har gjort vondt verre i alle disse årene er ren ondskap.

 

Post a Comment

<< Home