Sunday, November 30, 2008

SV: Partiet der teori og praksis kolliderer

De raser mot at stortingspolitikernes lønninger heves. Men når dette skjer, vil ikke SV-toppene si fra seg sin del av lønnsfesten.

De fleste i SV vil stemme mot en økning i stortingspolitikerlønnen. Men å tjene mindre enn sine stortingskolleger, det vil de ikke. Det kommer frem etter en ringerunde VG har gjort til ti av SVs femten stortingsrepresentanter. Ikke én sa at han eller hun var villig til å tjene mindre enn sine kolleger i de borgerlige partiene.


Igjen viser venstresiden hvordan den sier en ting og gjør noe helt annet. SV vil blant annet ha ha lovpålagt kjønndiskriminering når det passer dem, men ikke når det ikke blir som de vil.

SV er tydeligvis en gjeng opportunistiske lystløgnere, og egoistiske til margen som så mange andre.

9 Comments:

At 30 November, 2008 14:37, Blogger Alexak said...

Så fint at du slår følge med Lønning og Hagen og prøver å vri debatten bort fra noen som faktisk fremmer et flott synspunkt. Hva med å heller si noe om hva du mener om lønnsøkningen fremfor å angrepe dem som har tatt et politisk synspunkt.

Det bidrar jo bare til å skape enda større forskjellsbehandling dersom SV-politikere skal bli tvunget til å gå ned i lønn, det er ikke sånn at alle i Venstre kjører buss selv om dem vil satse kollektivt...

 
At 30 November, 2008 14:54, Anonymous Anonymous said...

Når det gjelder SV sin holdning om å stemme nei til lønnsøkning, men likevel takke ja til den om/når den kommer, er dette en riktig beslutning. SV er for lik lønn for likt arbeid, så hvorfor i all verden skulle de tjene mindre enn sine politiske motstandere? Ved å nekte å ta imot lønnstillegget ville SV gjøre sine representanter til en underbetalt gruppe. Det ville være å si en ting , men gjøre noe annet. Utspillet til Hagen og Lønning er derfor arrogant og grenser til det latterlige. Kosialisten bør kan hende også tenke litt lengre neste gang han kaster seg inn i debatten!

 
At 30 November, 2008 15:06, Anonymous Tordog said...

Det er selvfølgelig ikke riktig at SV's politikere skal tjene mindre enn andre på stortinget.Men at ingen var villige til å vurdere det illustrerer godt hva slags parti SV,egentlig er.Disse selvtilfredse,salongsosialistene som "liksom" skal hjelpe de fattige er ikke noe annerledes enn alle andre politikere,til syvende og sist er de der for å passe på at de rike blir rikere og de fattige blir fattigere.For noen fjomper!!!

 
At 30 November, 2008 15:31, Anonymous Anonymous said...

Tror Hagen og Lønning får ut budskapet sitt veldig godt!

Merkelig at den rød-grønne støtter en slik lønnsøkning generelt.

Er ingen som nrk-sjefen der. Men diskusjonen om lønn for stortingspolitikerne og deres pensjon er jo på sin plass....


Men lik lønn for likt arbeid er en gylden regel.

Gleder meg til valget, flaut at de ikke har tatt tak i forhold til finananskrisen.... Ingen som forskyver og forskyver bestemmelser mer enn de rødgrønne....

Glad jeg har sikker jobb...

 
At 30 November, 2008 16:07, Anonymous Anonymous said...

Det er en gjeng med hyklere alle sammen. De burde hatt samme grunnlønn som sykepleiere, lærere eller politi.
SV er de verste hyklerene!

 
At 30 November, 2008 16:35, Blogger Kosialist said...

De som forsvarer SV i denne saken burde ta en titt i arkivet i bloggen min. Dette er bare nok en sak i en lang rekke av saker der SV eller venstresiden generelt ikke lever som de lærer. Dessverre ser folk flest ut til å være blinde for den ekstreme dobbeltmoralismen på venstresiden.

Et annet godt eksempel er det jeg nevner i teksten om hvordan SV er for kjønnsdiskriminering når det gagner kvinner, men når en man nyter godt av statlig kjønnsdiskriminering så er visst det en fryktelig uting.

Man lever ikke som man lærer. Man lærer ikke engang det samme hele tiden. SV vingler og snur kappen etter vinden.

Venstresidens ekstreme og vulgære populisme vil ingen ende ta.

 
At 30 November, 2008 18:01, Anonymous Grublert said...

Dette er et tullete utspill, og det vitner om en total mangel på forståelse for skillet mellom det å være stortingsrepresentant og det å være privatperson.

Det er interessant å merke seg at Hagen og Lønning i denne saken er helt på linje med RV i at det ikke er en privatsak hvordan stortingsrepresentanter velger å forvalte sin egen eiendom.

Jeg mener derimot at det er en privatsak hvordan en disponerer sine egne penger, og at SVerne ikke er mer dobbeltmoralske enn enhver annen stortingspolitiker som adlyder en lov som han selv har stemt imot.

 
At 30 November, 2008 18:07, Blogger Kosialist said...

Nå er det ikke bare de to alternativene "følge loven" eller "ikke følge loven", men også "oppføre seg som den strengere loven man ønsker seg tilsier".

 
At 30 December, 2008 13:28, Anonymous Toddi said...

At teori og praksis kolliderer her? Tja, det spørs hvordan du ser det.

Sv er for likestilling, lik lønn for likt arbeid. Sånn sett blir det nok riktig det Sv gjør.

Attpå til så betaler medlemmene i Sv en del penger i skatt til felleskassen.

 

Post a Comment

<< Home